Serwis dla modelek :: FotoModeling.pl  

Dieta i odżywianie Tutaj rozmawiamy o dietach, odchudzaniu i odżywianiu

Odpowiedz

LinkBack (5) Narzędzia wątku Wygląd
  (#21) stare
HowToBeMe nieaktywny
Wie o co chodzi
HowToBeMe jest na dobrej drodze

HowToBeMe's Avatar

Branża: Modelka
2008.02.04, 22:47

Głodówka, lub mało kalorii i dużo ruchu, a schudniesz... Wystarczy trochę chęci i silnej woli No i działa.

Odpowiedź z Cytatem
  (#22) stare
tadobra3 nieaktywny
Pierwsze kroki
tadobra3 jest na dobrej drodze

Branża: Inna
2008.04.26, 09:33

czy aby na pewno jest to dobre???

Odpowiedź z Cytatem
  (#23) stare
WerciaP nieaktywny
Wie o co chodzi
WerciaP jest na dobrej drodze

Ja proponuję: - 2008.06.11, 19:04

Pić do jedzenia i przed nim duże ilości płynów. Mam ten nawyk od urodzenia, i zawsze byłam i jestem szczupła, mimo że sporo jem Po prostu płyny wypłukują soki trawienne, przez co kalorie się w mniejszym stopniu wchłaniają. Pozdrawiam

Odpowiedź z Cytatem
  (#24) stare
loverence nieaktywny
Pierwsze kroki
loverence jest na dobrej drodze

loverence's Avatar

2009.03.17, 17:19

ja ograniczam się od hmm ponad roku chyba i szło całkiem całkiem ale teraz waga przestała spadać a czasem nawet są skoki do góry, chyba muszę wprowadzić większe ograniczenia i więcej ćwiczeń.

Odpowiedź z Cytatem
  (#25) stare
Camilla1237 nieaktywny
Stary wyjadacz
Camilla1237 jest na dobrej drodze

Camilla1237's Avatar

2009.03.17, 17:59

Ja miałm przejśc na dietę montignaca,ale ja nie mam czasu, zeby przyządzac sobie sama jedzenie takie jak w gazecie ;P
Mam obiad w szkole, tylko kolacje i śniadanie mogę jesć według zaleceń... A ja nie lubie jak mi ktoś dktuję co mam jeść...
duzo mozna na niej schudnąć.??

Odpowiedź z Cytatem
  (#26) stare
Anulka16 nieaktywny
Wie o co chodzi
Anulka16 jest na dobrej drodze

2009.04.12, 11:59

uważam że nie da sie jeść ile chcesz a potem wymagać od siebie 5kg mniej to jest niemożliwe żeby byc chudym trzeba rezygnować zprzyjemności prosta zasada pisana trudna do wykonania

Odpowiedź z Cytatem
  (#27) stare
killaura nieaktywny
Pierwsze kroki
killaura jest na dobrej drodze

przeżylam rozumiem pomogę - 2009.05.05, 13:42

Przeżywałam te same problemy. Bardzo chciałam zrzucić 15 kg bo moim marzeniem było wiązać swoją przyszłą pracę z modelingiem. Musiałam zadbać o siebie ale nie było łatwo... to wszystko zajęło mi rok na zmianę chudłam na okropnych dietach i później miałam efekt jojo a kg tylko przybywało pomimo strasznych męczarni. stan skóry się pogorszył skóra robiła się brzydka. Przechodziłam przez okresy bulimii i anoreksji na zmianę z wilczym głodem i ukrywaniem się na zmianę z jedzeniem a nie jedzeniem. Zmądrzałam po półtora roku naszczęście i zaczęłam się interesować dietami i prawidłowymi sposobami odżywiania próbując to jakoś połączyć. Okazało się że dążenie do ideału nie musi być w cale takie trudne a wręcz mnie to zafascynowało ! Dzieki pozbieraniu wszystkich cennych informacji i przetestowaniu miliona na sobie udało mi się w końcu! w miesiąc schudłam 10 kg a w następny 5 i aktualnie jestem posiadaczką idealnych wymiarów(jak dla mnie)87-60-85 dobrej cery (wcześniej miałam problemy z trądzikiem i suchością) i pięknego ciała. Ten sukces podsunął mi pewną myśl. Dalczego nie miałabym się tym podzielić z innymi cierpiącymi w ten sam sposób co ja wcześniej? Chcę pomagać i mam gotowe zapiski i plany jadłospisów na całe dni oraz łatwe triki i sposoby na idealne ciało i skórę. Każdej zainteresowanej podpowiem co kiedy robić, zapewnię odpowiedź na każdego maila z pytaniem co robić i jak radzić sobie w sytuacji np. wyjścia ze znajomymi do knajpy. Jestem studentką i w ten sposób dorabiam na spełnianie marzeń. 2 dni sprawdzające gwarantuję gratis a reszta zależy tylko i wyłacznie od was samych to wy proponujecie ceny w zależności od zadowolenia i możliwości Chcecie pomocy piszcie na [email address] gwarantuję odpowiedzi na każdego maila

Odpowiedź z Cytatem
  (#28) stare
vodoo nieaktywny
Wie o co chodzi
vodoo jest na dobrej drodze

2010.02.06, 18:49

ja u siebie przyuważyłam, że nim więcej jem tym jestem chudsza. i bardzo możliwe, bo przecież jak się niewiele je to metabolizm się spowalnia, a jak się wsuwa to wszystko zaczyna działać szybciej

Odpowiedź z Cytatem
  (#29) stare
magenta aktywny
Stary wyjadacz
magenta jest na dobrej drodze

magenta's Avatar

2010.02.07, 13:07

Cytat:
Napisał vodoo Zobacz post
ja u siebie przyuważyłam, że nim więcej jem tym jestem chudsza. i bardzo możliwe, bo przecież jak się niewiele je to metabolizm się spowalnia, a jak się wsuwa to wszystko zaczyna działać szybciej
Wiesz - często zależy jeszcze od tego, co jesz.

Praktycznie każda czynność organizmu wymaga od niego wytworzenia pewnej ilości energii - tak tak, również trawienie zjedzonego pokarmu. Więc są takie pokarmy, które wymagają od niego wzmożonego wysiłku w tym zakresie: takie, w których aby dostać niezbędne składniki odżywcze, musi pokonać np barierę twardości (kapusta kiszona - numer 1 , ogólnie [zwłaszcza surowe] warzywa)

Ideałem są te, które są twarde, przy jednoczesnej niewielkiej zawartości kalorii - oczywiście kapusta kiszona na ten przykład

W porze między posiłkami - zwłaszcza tuż przed - podjadam to, co jest bogate w błonnik (np otręby granulowane Sante, które uwielbiam, zjadam całą paczkę naraz lub zamiennie, całkiem sporą porcję kapusty kiszonej) Po pewnym czasie tworzy to w żołądku (w połączeniu z płynem) taką jakby "siatkę" wyłapującą przy trawieniu z jedzenia to, czego nie chcemy (zwłaszcza tłuszcz).

Efekt jest taki, że jem to co lubię (tłusto, słodko i nie zawsze zdrowo) nie liczę kalorii, a mimo tego nie mam problemów ze zbędnym tłuszczykiem na ciele Warunek jest jeden: do tego co jemy trzeba włączyć dużo warzyw i ogólnie produktów bogatych w błonnik.

PS Zjedzenie kapusty kiszonej daje tylko jeden minus. Może powodować przykre doznania węchowe, zarówno dla jedzącego jak i otoczenia
Nie wnikając w krępujące szczegóły, odradzam jedzenie kapusty przed planowaną wizytą - no - ewentualnie w toalecie

Pieniądze są dla ludzi.

Odpowiedź z Cytatem
  (#30) stare
vodoo nieaktywny
Wie o co chodzi
vodoo jest na dobrej drodze

2010.02.08, 17:26

no, ja słyszałam, że zimne lody wodne wspomagają odchudzanie, bo same w sobie mają niewiele kalorii, praktycznie w ogóle, a organizm wykorzystuje dużo energii by je spalić, no i wychodzi na minus. (na plus dla tych, co chcą schudnąć, oczywiście).

Odpowiedź z Cytatem
  (#31) stare
Maia nieaktywny
Wie o co chodzi
Maia jest na dobrej drodze

2010.02.08, 22:00

Jedzcie bez ograniczeń , grunt ,że zdrowo .

Chipy , pepsi i inne chemie - nasz wróg !

[,,Nie ma kobiet brzydkich , są tylko kobiety zaniedbane ''

CocoChanel

Odpowiedź z Cytatem
  (#32) stare
adaaa5 nieaktywny
;d
adaaa5 jest na dobrej drodze

adaaa5's Avatar

2010.02.18, 12:37

Ale jaki ten wróg jest przyjemny :P
Jem wszytsko, łącznie z "wrogiem" i chudnę, wszystko zależy od spalania materii.

Jak prawda Cię boli, to może też zabić.
/ agencyjna

Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania