Serwis dla modelek :: FotoModeling.pl  

Dieta i odżywianie Tutaj rozmawiamy o dietach, odchudzaniu i odżywianiu

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
  (#1) stare
Cornell nieaktywny
Wie o co chodzi
Cornell jest na dobrej drodze

Branża: Inna
Jak jecie? ;) - 2006.10.30, 17:07

No właśnie.
Jak dbacie o linię?

U mnie tak:

ŚNIADANIE: Nestle Fitness z mlekiem albo maślanką
DO SZKOŁY: owoc (jabłko, banan), kanapka, jogurt albo petitki xD
OBIAD: to, co jest ;] Zazwyczaj kurczak przyrządzany na kilkanaście sposobów (zależnie od dnia ) + ryż albo ziemniaki i jakieś sałatki. U babci: kluski, rolady, tłusty sos, sałatki. Wszystko w tonach ;p Koooszmar.
PODWIECZOREK: jabko, winogrona etc.
KOLACJA: jakaś sałatka, jogurt, albo serek.
Po 18:00 nic nie tknę.
No i z dala od słodyczy.

A jak jest u Was?;]

Impossible is nothing

Odpowiedź z Cytatem
  (#2) stare
black pearl nieaktywny
Pierwsze kroki
black pearl jest na dobrej drodze

black pearl's Avatar

Branża: Modelka
2006.10.30, 17:37

No więc (ajm sorry od "no więc" zdania się nie zaczyna) ja nie jem ziemniaków i makaronu (po prostu nie lubię) rzadko ryż i pieczywo, piję dużo wody mineralnej jem dużo warzyw i owoców..bla bla.. niestety straaaaaasznie lubię słodycze i dość często po nie sięgam (najczęściej za sprawą mojego chłopaka,mamy i przyjaciółki - a mówią że bliscy powinni nas wspierać ) tak jak Ty nie jem już po 18 aczkolwiek zdarza mi się nagiąć tę regułę nie przejadam się ale się nie głodze

Najlepszy sposób na ładną figurę to ŻTP (żryj tylko połowę )

Odpowiedź z Cytatem
  (#3) stare
Blondive nieaktywny
Stary wyjadacz
Blondive jest na dobrej drodze

Blondive's Avatar

Zdjęcia: 4
2006.11.04, 06:59

Heh no ja obecnie (bo zazwyczaj apetyt mam ogromny - kocham jeść) to się bardzo dyrastycznie odchudzam... nie mam czegoś takiego jak śniadanie, objad czy kolacja... ja chodze cały dzień z pustym żołądkiem jak zachcewa mi się jeść to pije dwa kubki herbaty, a jak już faktycznie jestem głodna to cośtam przegryze aby troche zapchać żołądek i po każdej zjedzonej rzeczy robie 20 brzuchów. Wiem że przeraźliwie to brzmi ale to kwestia przyzwyczajenia.. co nie oznacza że czasem nie zjem paczki cipsów.
Najgorsze to że jestem uzależniona od takich rzeczy jak kebab, mcdonald, czy pizza - to jest tak pyszne a mi tknąć tego nie wolno!

Odpowiedź z Cytatem
  (#4) stare
magdalena_89 nieaktywny
Wie o co chodzi
magdalena_89 jest na dobrej drodze

magdalena_89's Avatar

2006.11.04, 17:56

Cytat:
Napisał Blondive
Heh no ja obecnie (bo zazwyczaj apetyt mam ogromny - kocham jeść) to się bardzo dyrastycznie odchudzam... nie mam czegoś takiego jak śniadanie, objad czy kolacja... ja chodze cały dzień z pustym żołądkiem jak zachcewa mi się jeść to pije dwa kubki herbaty, a jak już faktycznie jestem głodna to cośtam przegryze aby troche zapchać żołądek i po każdej zjedzonej rzeczy robie 20 brzuchów. Wiem że przeraźliwie to brzmi ale to kwestia przyzwyczajenia.. co nie oznacza że czasem nie zjem paczki cipsów.
Najgorsze to że jestem uzależniona od takich rzeczy jak kebab, mcdonald, czy pizza - to jest tak pyszne a mi tknąć tego nie wolno!
matko! długo tak nie pociagniesz! uważaj na siebie zabarniam Ci paść gdzieś kiedyś... no pozdrawiam

Per aspera ad astra

Odpowiedź z Cytatem
  (#5) stare
Antalii nieaktywny
Stary wyjadacz
Antalii jest na dobrej drodze

2006.11.04, 18:35

ja jem co popadnie i to co lubie mam taka przemiane materii ze (jak na dzien dzisiejszy) nie wiem co to znaczy przytyc... ale ze jesc za bardzo nie lubie (bo tak) to jem malo i tylko to co mi odpowiada bywaja dni kiedys zjem np tylko dwie kanapki i nie jestem glodna a zdarza sie ze jem dwa obiady, sniadanie i jakies przekaski w ciagu dnia dziwnie troche wiem...ale BYWA

Odpowiedź z Cytatem
  (#6) stare
Blondive nieaktywny
Stary wyjadacz
Blondive jest na dobrej drodze

Blondive's Avatar

2006.11.04, 23:59

Cytat:
Napisał magdalena_89
matko! długo tak nie pociagniesz! uważaj na siebie zabarniam Ci paść gdzieś kiedyś... no pozdrawiam
Postaram się nie paść

Odpowiedź z Cytatem
  (#7) stare
panta rei
Guest

2006.11.05, 12:20

Cytat:
Napisał Blondive
Powodzenia..efekt jojo murowany, bo Twój głodzony żołądek co dostanie odrazu magazynuje, odkłada!, żeby mieć sówj zapas na czas Twojej wielkiej głodówy...to najgorszy sposób odchudzania...chwilowy i krótkotrwały z odwrotnym efektem...

Odpowiedź z Cytatem
  (#8) stare
WerciaP nieaktywny
Wie o co chodzi
WerciaP jest na dobrej drodze

Smile U mnie jak to na studiach.. - 2006.11.05, 16:06

Ja jem dosyc duzo ale tylko 2 -3 razy dziennie -na sniadanie chleb razowy (zwykle z serkiem, lub zupa mleczna z platkami. potem czasami drugie sniadanie mniej wiecej to samo jesli jestem glodna. preferuje wegetarianskie obiady - rzadko jem mieso za to w duzych ilosciach surowki (z kapusty marchwi lub ogorkow) ryz, kasze gryczana lub perlowa, warzywa, czasami polskie pierogi (nie lepie ich z braku czasu. tylko kupuje w polskim sklepie. Mimo nieregularnych por posilku (raz jem obiad czy raczej obiadokolacje o17;00 a raz nawet po 22;00 schudlam troche. Na slodycze sobie troche pozwalam za to unikam rzeczy tlustych. Przy okazji -dziewczeta jak wyjezdzacie na Zachod to starajce sie jesc tak jak w Polsce. U mnie w PLymouth w Anglii gdzie studiuje sa na szczescie 2 polskie sklepy i tam praiwe wszystko kupuje. Otylosc wsrod kobiet na zachodzie (szczegolnie Anglia czy Ameryka) to prawdziwa epidemia . Dobrze jest unikac fast foodow. Ja mimo ze mam malo czasu prawie wszystko pichce w swoim akademiku i dzieki temu mam jedzenie pod kontrola

Odpowiedź z Cytatem
  (#9) stare
oliwka330ci nieaktywny
Wie o co chodzi
oliwka330ci jest na dobrej drodze

oliwka330ci's Avatar

2006.11.05, 20:26

Najlepiej jesc czesto,ale w malych ilosciach.Pomaga w utrzymaniu dobrej figury.

Odpowiedź z Cytatem
  (#10) stare
panta rei
Guest

2006.11.05, 21:40

Śniadanko, obiadek i kolacje takie normalne Potem na tzw. drugie śniadanko bułeczka + herbatka, po obiadku 3 kostki czekolady, a jak między czasie jeszcze zgłodnieje to wcinam owoce, moje ukochane to grejphruty

Odpowiedź z Cytatem
  (#11) stare
Jessica nieaktywny
Pierwsze kroki
Jessica jest na dobrej drodze

Jessica's Avatar

re - 2007.01.18, 09:15

A co sądzicie o dietach gwiazd?Typu piguły,popijanie środków przeczyszczających?

Jak wiem,że zbliża się coś,do czego muszę ważyć te 40 pare kg, to usilnie szukam środków,czasami jem rano jabłko i około 16 godziny marchew z miesem na parze,totalnie nie słucham rad osób mi pomocnych,wiem,że to źle,pije herbatki i wode.

Ja uważam,że strasznie się wyniszcza organizm,ale efekt jest bardzooo szybki i to ten nieszczęsny plus.

Odpowiedź z Cytatem
  (#12) stare
Kasia nieaktywny
Stary wyjadacz
Kasia jest na dobrej drodze

Kasia's Avatar

Zdjęcia: 5
Branża: Wizaż
2007.01.18, 19:42

Cytat:
Napisał Antalii
ja jem co popadnie i to co lubie mam taka przemiane materii ze (jak na dzien dzisiejszy) nie wiem co to znaczy przytyc... ale ze jesc za bardzo nie lubie (bo tak) to jem malo i tylko to co mi odpowiada bywaja dni kiedys zjem np tylko dwie kanapki i nie jestem glodna a zdarza sie ze jem dwa obiady, sniadanie i jakies przekaski w ciagu dnia dziwnie troche wiem...ale BYWA
witam w klubie z jednym wyjątkiem - ja lubię jeść, więc zawsze coś tam przeżuwam
no i uwielbiam słodycze..mniam

Odpowiedź z Cytatem
  (#13) stare
katarinack nieaktywny
CZAROWNICA
katarinack jest na dobrej drodze

katarinack's Avatar

Zdjęcia: 5
2007.01.19, 22:12

Wstaje rano pije pepsi bo po nocy jestem spragniona ide do kuchni i zazwyczj nic nie ma bo nie chcialo mi sie isc poprzedniego dnia do sklepu spozywczego wiec siegam po jakies ciastka lub chipsy ktore zawsze sa w domu, pale sobie papieroska i wychodze do szkoly jak masz czas na przerwach to ide do sklepiku i kupuje goracy kubek i cos slodkiego..wracam do domu styrana i nie jem nic mniej wiecje do 18 ..potem jade na miasto i jem albo w mc albo w kfc...wracam i siedze przy kompie do gdzies 12 w nocy jedza slodycze...co wynika z mojej diety???dlugo niepozyje

....

Odpowiedź z Cytatem
  (#14) stare
freestyleONA nieaktywny
Tak, Ola :D xD
freestyleONA jest na dobrej drodze

freestyleONA's Avatar

Zdjęcia: 1
2007.01.19, 22:58

Stosuję dietę, którą zrobiła mi wrocławska dietetyczka - współpracująca z agencją w której jestem.

Odpowiedź z Cytatem
  (#15) stare
Marikaaa nieaktywny
Pierwsze kroki
Marikaaa jest na dobrej drodze

Branża: Wizaż
Cool 2007.01.27, 11:05

Niom to ja tesh sie wypowiem ja jem mniej więcej tak:
śniadanie:musli z mlekiem 1,5 % z owocami
II śniadanie:kanapka(grahamka posmarowana serkiem topionym,bo nie jem masła ani margaryny z szynka pomidorem i co ram jeszcze mam w domu :P),pomarańcza-to moje jedzenie w w szkole
obiadco jest ostatnio 2 nalesniki z serem i herbatka
podwieczorek:jakies warzywa,owoce,zielona herbata
kolacja:jogurt lub słatka z kromka chrupkiego pieczywa,zielona herbata

A tak ogólnie to nie jem białego chleba,masła,margaryny,tłustego mięsa,sosów,smażonego miesa(oprócz mielonego),fast-food,gazowanego nie pije,staram sie nie jeść po 18.A słodycze jem raz w tygodniu,w niedziele na podwieczorek kawałek ciasta lub kilka ciasteczek duzo też pije(najwięcej wody i zielonej herbaty).

Odpowiedź z Cytatem
  (#16) stare
clover :) nieaktywny
I'm No Angel..!
clover :) jest na dobrej drodze

clover :)'s Avatar

2007.01.27, 11:14

Cytat:
Napisał Antalii

To podobnie jak ja ... Mogę jeść,jeść a waga stoi w miejscu..Ale nie przepadam ogulnie za jedzeniem wiec zazwyczaj mało wcinam (sniadanie, obiad kolacja) a w mierdzy czasie objadam sie słodyczami fastfoodami i czym popadnie. wiem ze to wlasciwie nie zdrowo ale dobrze mi z tym :P

Odpowiedź z Cytatem
  (#17) stare
dzidzia_v nieaktywny
Wie o co chodzi
dzidzia_v jest na dobrej drodze

dzidzia_v's Avatar

2007.01.28, 22:20

super sprawa nie mieć żadnych ograniczeń w jedzeniu

katarinack czytając Twoją wypowiedź, naszła mnie ochota na dużą paczke chipsów !

Cytat:
Napisał katarinack
Wstaje rano pije pepsi bo po nocy jestem spragniona ide do kuchni i zazwyczj nic nie ma bo nie chcialo mi sie isc poprzedniego dnia do sklepu spozywczego wiec siegam po jakies ciastka lub chipsy ktore zawsze sa w domu, pale sobie papieroska i wychodze do szkoly jak masz czas na przerwach to ide do sklepiku i kupuje goracy kubek i cos slodkiego..wracam do domu styrana i nie jem nic mniej wiecje do 18 ..potem jade na miasto i jem albo w mc albo w kfc...wracam i siedze przy kompie do gdzies 12 w nocy jedza slodycze...co wynika z mojej diety???dlugo niepozyje

...it's not a fluke, it's been tried, i'm the troop...

Odpowiedź z Cytatem
  (#18) stare
Jessica nieaktywny
Pierwsze kroki
Jessica jest na dobrej drodze

Jessica's Avatar

re - 2007.02.05, 14:16

No,niesety,też mam przyjaciółkę,która waży 42 kg i nigdy nie więcej,a je za 10- zazdroszcze jej,ale cóż...Bywa i tak , pozostało się odchudzać .

Odpowiedź z Cytatem
  (#19) stare
Nikoshi nieaktywny
Bad Cat
Nikoshi jest na dobrej drodze

Nikoshi's Avatar

Wpisy na blogu: 1
Branża: Fotografia
:) - 2007.02.15, 13:06

ja też jem zdrowo - głównie mc donald ... ehhh te kanapki alpejskie, przynajmniej 3 paczki papierosów zapijane 10 kawami a na wieczór tłusta golonka prosto ze sphinksa taka opiekana + minimum 4 piwa i powiem wam moja dieta działa !!! od 2 lat nie przytyłem ani kilograma wręcz spadłem ze 3 kilo !!!!

Odpowiedź z Cytatem
  (#20) stare
Kazu nieaktywny
Pierwsze kroki
Kazu jest na dobrej drodze

2007.02.22, 11:01

Do niedawna rowniez mialam taki beztroski styl zycia jak co niektore z was... przy tym jednak chodzilam do szkoly sportowej i jednak badz co badz zawsze wykazywalo się jakąś aktywnosc... Po skonczeniu tej szkoly po jakims czasie zaczelo sie przybierac tu i owdzie Teraz musze ograniczac sobie niektore rzeczy np... slodycze ... jednak mam nadzieje ze po wyrownaniu wagi bede mogla pozwolic sobie na nieco wiecej... Moja obecna dieta?? raczej po trochu chaotyczna, jednak staram sie unikac bialego pieczywa, slodycze zastepowac owocami itp... narazie to jestem ciagle glodna... ale to wynik mojego wczesniejszego "zoladka bez dna"

Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania