Serwis dla modelek :: FotoModeling.pl  

Dieta i odżywianie Tutaj rozmawiamy o dietach, odchudzaniu i odżywianiu

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
  (#21) stare
lovetrap nieaktywny
Wie o co chodzi
lovetrap jest na dobrej drodze

lovetrap's Avatar

Branża: Modelka
2009.04.11, 12:25

a ile mas zlat ,że chcesz się tak odchudzć;>

Odpowiedź z Cytatem
  (#22) stare
Channele nieaktywny
Stary wyjadacz
Channele jest na dobrej drodze

Channele's Avatar

2009.04.11, 18:01

w sumie wiekszość dziewczyn myśli, że im bardziej bedzie chudsza tym osiągnie wiekszy sukces...

Swank Heights

coraz mniej czasu...

Odpowiedź z Cytatem
  (#23) stare
Anulka16 nieaktywny
Wie o co chodzi
Anulka16 jest na dobrej drodze

Branża: Inna
2009.04.12, 12:36

ostatnio dowiedziałam sie że ryz jest bardziej tuczący niz ziemniaki czy to prawda ??

Odpowiedź z Cytatem
  (#24) stare
agony nieaktywny
Stary wyjadacz
agony jest na dobrej drodze

agony's Avatar

2009.04.13, 12:51

jeszcze cos.
powinno jesc sie sporo bialka..
bialka sa skladnikiem odzywczym, ktorego trawienie trwa najdluzej i jest najbardziej pracochlonne. na rozlozenie i przyswojenie protein organizm potrzebuje ponad TRZECH GODZIN. organizm zuzywa ok. 30% energii pozyskanej z bialka, aby strawic pokarm. (w przypadku weglowodanow jest to 7%,a w przypadku tluszczow- 12%) a co za tym idzie.. po zjedzeniu pokarmu bialkowego, ktory ma np. 100 kalorii.. tak naprawde zjadamy 70 kalorii.
ponadto przez to, ze bialka trawione i przyswajane sa powoli.. opozniony zostaje proces oprozniania zoladka, co wzmaga uczucie sytosci.

A Ty kim ? kim dla mnie mógłbyś być?

Odpowiedź z Cytatem
  (#25) stare
AnnaA nieaktywny
Pierwsze kroki
AnnaA jest na dobrej drodze

Głodówka - 2009.11.07, 14:43

Czy głodzenie się przez jakiś czas a potem jedzenie bardzo małych porcji, eee.... np. rano kanapka/płatki potem jabłoko potem jakiś mały obiad i koniec da jakiś sensowny efekt?

Odpowiedź z Cytatem
  (#26) stare
kassiiaa nieaktywny
Stary wyjadacz
kassiiaa jest na dobrej drodze

kassiiaa's Avatar

2009.11.07, 23:32

da bardzo nierozsądny i niepożądany efekt- efekt jojo...
Może by tak zmienić tryb życia? zdrowo się odżywiać, uprawiać jakiś sport -polecam pływanie, jeść pięć razy dziennie, 3 godziny przed snem już nie jeść, nie jeść słodyczy, pić 2 litry wody mineralnej niegazowanej.....i co najważniejsze jeśli ci na prawde zależy to taki tryb życia trzeba utrzymać już na zawsze inaczej to nie ma sensu. po co ryzykować przytycia do poprzedniej wagi i jeszcze dodać sobie połowę tej wagi którą sie straciło... organizm ciężko jest oszukać.. on zabezpiecza się tłuszczykiem na wypadek gorszych dni.. to co ci napisałam przyspieszy ci przemianę materii i jednocześnie będzie twój organizm spalał więcej kalorii i tłuszczyku. w rolin wspomagacza tej przemiany materii- łyżka otrąb pszennych rano

Odpowiedź z Cytatem
  (#27) stare
AnnaA nieaktywny
Pierwsze kroki
AnnaA jest na dobrej drodze

2009.11.08, 18:08

dzięki, spróbuje się zdrowo odżywiać

Odpowiedź z Cytatem
  (#28) stare
Silvana nieaktywny
Pierwsze kroki
Silvana jest na dobrej drodze

2009.11.29, 12:31

Ja niestety próbowałam wszystkiego i nie było jakiś zadowalających rezultatów.
Z pomocą przyszła dopiero medycyna estetyczna. Warszawa - bo tu mieszkam, ma wiele miejsc gdzie można taki zabieg sobie zrobić...ale tak jak piszę - najpierw trzeba wypróbować metod naturalnych

Odpowiedź z Cytatem
  (#29) stare
DianaKORT nieaktywny
Pierwsze kroki
DianaKORT jest na dobrej drodze

Thumbs up Mam metodę niezłą. - 2009.12.22, 19:48

Cytat:
Napisał czekoladka1618 Zobacz post
Macie jakis genialny sposobzeby szybko stracic na wadze?
Odpowiedź:
Spróbuj sobie znaleźć takie tabele tzw. Indeks żywieniowy. W tych tabelkach masz żywność poukładaną pod względem zawartości tłuszczu, czyli wybierasz sobie nisko tłuszczowe. Ważne też są produkty które mają dużo węglowodanów ale tych zdrowych. Ja na takim jedzonku szczuplałam ok. 2-3 kg miesięcznie
w sumie doszłam do tabeli w ciągu 8 miesięcy. Spróbuj bo warto.

Pozdrawiam

Odpowiedź z Cytatem
  (#30) stare
Channele nieaktywny
Stary wyjadacz
Channele jest na dobrej drodze

Channele's Avatar

2009.12.28, 10:07

jakby diety działały to nie byłoby ich aż tyle

Swank Heights

coraz mniej czasu...

Odpowiedź z Cytatem
  (#31) stare
AgnesCK nieaktywny
Pierwsze kroki
AgnesCK jest na dobrej drodze

AgnesCK's Avatar

2010.02.06, 18:08

jesli chodzi o efekt jojo zalezy od organizmu.
mnie nie dopadl.

Odpowiedź z Cytatem
  (#32) stare
vodoo nieaktywny
Wie o co chodzi
vodoo jest na dobrej drodze

2010.02.06, 18:40

aaa z tego co zaobserwałam to jest tak: albo ktoś jest gruby albo chudy albo normalny i tego zbytnio nie zmieni ;p czyli np. te dziewczyny co wyglądają bardziej na grubsze powinny dać sobie spokój z modelingiem, bo to by ich kosztowało za dużo stresu, diet, głodzenia się... jesli jednak tłuszczyk jest przyczyną stanowczo za dużego pochłaniania słodyczy i innych duperelków, to trzeba je po prostu ograniczyć i chodzić np. na basen. ;p to i tak raczej nie pomaga, jesli ktos po prostu ma takie sklonnosci do tycia. ale jak mówiłam, po prostu ktoś jest albo taki albo taki...
a poza tym jest różnica pomiędzy smukłymi, szczuplutkimi z natury, a wychudzonymi radykalnymi dietami...poza tym przecież od niedoboru różnych składników odżywczych niszczą się włosy, często wypadają.
diety to wg mnie głupota, chyba, ze dla osób z dużą nadwagą, które po prostu muszą jakoś schudnąć by być zdrowym... ale to już sprawa indywidualna i tylko dietetyk pomoże :P a ja osobiście czytałam, żeby taka dieta była skuteczna, trzeba przeczekać ponad rok...;O

Odpowiedź z Cytatem
  (#33) stare
adaaa5 nieaktywny
;d
adaaa5 jest na dobrej drodze

adaaa5's Avatar

2010.02.18, 12:34

Cytat:
Napisał vodoo Zobacz post
aaa z tego co zaobserwałam to jest tak: albo ktoś jest gruby albo chudy albo normalny i tego zbytnio nie zmieni ;p czyli np. te dziewczyny co wyglądają bardziej na grubsze powinny dać sobie spokój z modelingiem, bo to by ich kosztowało za dużo stresu, diet, głodzenia się... jesli jednak tłuszczyk jest przyczyną stanowczo za dużego pochłaniania słodyczy i innych duperelków, to trzeba je po prostu ograniczyć i chodzić np. na basen. ;p to i tak raczej nie pomaga, jesli ktos po prostu ma takie sklonnosci do tycia. ale jak mówiłam, po prostu ktoś jest albo taki albo taki...
a poza tym jest różnica pomiędzy smukłymi, szczuplutkimi z natury, a wychudzonymi radykalnymi dietami...poza tym przecież od niedoboru różnych składników odżywczych niszczą się włosy, często wypadają.
diety to wg mnie głupota, chyba, ze dla osób z dużą nadwagą, które po prostu muszą jakoś schudnąć by być zdrowym... ale to już sprawa indywidualna i tylko dietetyk pomoże :P a ja osobiście czytałam, żeby taka dieta była skuteczna, trzeba przeczekać ponad rok...;O
tutaj się zgodzę, jednak czasami taka dieta pomaga modelce, są określone wymagania i niestety trzeba je spełniać. ten zawód wymaga wielu poświęceń. jeśli dziewczyna jest w dobrej agencji-dieta będzie dobrana tak, żeby nie tylko chudnąć, ale zdrowo chudnąć.

Jak prawda Cię boli, to może też zabić.
/ agencyjna

Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania