Serwis dla modelek :: FotoModeling.pl  

Dieta i odżywianie Tutaj rozmawiamy o dietach, odchudzaniu i odżywianiu

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
  (#1) stare
darling nieaktywny
Pierwsze kroki
darling jest na dobrej drodze

Branża: Modelka
jak szybko przytyć? - 2009.02.11, 17:53

Znacie jakieś sposoby żeby przytyć? 55 cm w talii przy wzroście 178 to zdecydowanie za mało. Ma ktoś pomysł?

Odpowiedź z Cytatem
  (#2) stare
Camilla1237 nieaktywny
Stary wyjadacz
Camilla1237 jest na dobrej drodze

Camilla1237's Avatar

Branża: Inna
2009.02.11, 18:54

Omgg... ciekawy wątek.
Dziwny ;P
Sposoby na przytycie.?
Nie wiem co Ci odpowiedzieć... jedz w fast foodach, pozjadaj tabliczki czekolad, zrób sobie przerwę w ćwiczeniach. A tak na serio, dodaj więcej tłuszczu do Twojego jadłospisu, odżywiaj się po prostu jak normalna dziewczyna (a nie modelka, jest różnica)... ale też bez przesady ;P
Być może walnęłam jakiś głupi tekst, ale DLA MNIE to jest oczywiste. Więcej jedz, jedz tak jak ja >D.
Ja mam problem o 360 stopni zmieniony od Twojego. Dlatego trudno mi odpowiedzieć. Pzdr.

Odpowiedź z Cytatem
  (#3) stare
Agata nieaktywny
Stary wyjadacz
Agata jest na dobrej drodze

Agata's Avatar

2009.02.11, 19:00

Cytat:
Napisał darling Zobacz post
Znacie jakieś sposoby żeby przytyć? 55 cm w talii przy wzroście 178 to zdecydowanie za mało. Ma ktoś pomysł?
dlaczego chcesz tyć? moze takie już są Twoje uwarunkowania fizyczne? A fast-foodow to nie jedz, ewentualnie wiecej wenglowodanów, banany,

ale to tylko moje zdanie...

Odpowiedź z Cytatem
  (#4) stare
darling nieaktywny
Pierwsze kroki
darling jest na dobrej drodze

2009.02.11, 19:08

właśnie problem w tym, że ile nie zjem, najwyżej w pasie mogę osiągnąć 58 i trzyma mi się to kilka godzin max. Potem wraca do normy. Odżywiam się całkiem normalnie, ale wydaje mi się że w tej branży 55 to jest za mało, choć żebra mi nie wystają. Na żadnej stronie nie widziałam dziewczyny, która miałaby mniej niż 58.

Odpowiedź z Cytatem
  (#5) stare
ssylwia91 nieaktywny
Wie o co chodzi
ssylwia91 jest na dobrej drodze

ssylwia91's Avatar

he - 2009.02.13, 21:56

Chodź do mnie to Ci pomogę łatwo i szybko przytyć, hehe

Odpowiedź z Cytatem
  (#6) stare
Dominique_90 nieaktywny
fashion victim
Dominique_90 jest na dobrej drodze

Dominique_90's Avatar

2009.02.13, 22:23

Cytat:
właśnie problem w tym, że ile nie zjem, najwyżej w pasie mogę osiągnąć 58 i trzyma mi się to kilka godzin max. Potem wraca do normy. Odżywiam się całkiem normalnie, ale wydaje mi się że w tej branży 55 to jest za mało, choć żebra mi nie wystają. Na żadnej stronie nie widziałam dziewczyny, która miałaby mniej niż 58.
pokaż swoje zdjęcia w stroju kąpielowym to wtedy będzie można powiedzieć czy to naprawde źle wygląda,czy może wcale nie musisz tyć

Domi przestała się patyczkować i każdy zły wątek(bez zdjęć,wymiarów itd.) z działu czy się nadaję odrazu kasuje.

http://www.maxmodels.pl/dominique_90.html
http://good-for-you.blog.pl/

Odpowiedź z Cytatem
  (#7) stare
butyy nieaktywny
Pierwsze kroki
butyy jest na dobrej drodze

butyy's Avatar

:) - 2009.02.19, 10:30

Dziś tłusty czwartek, więc rusz się na pączki )

Odpowiedź z Cytatem
  (#8) stare
Rassta nieaktywny
Pierwsze kroki
Rassta jest na dobrej drodze

2009.02.25, 00:30

Dawno nieodwiedzany temat ale możne komuś się przyda ta wiedza Nie wiem jak jest u dziewczątale u facetów najpierw sie sprawdza czy sie jest ektomorfikiem , endomorfikiem czy mezomorfikiem tutaj raczej wszyscy ekto potem wylicza bilans kaloryczny do wagi i wzrostu (pełno na na necie kalkulatorów)i potem wcina;]
dobrze jest uzupełniać dietę odpowiednim gainerem bo on dostarcz dobrej jakości białka węglowodany i witaminy (ale to raczej jak ktoś chce mięśnie )dobrze na masę wchodzi ryz z kurczakiem ;]ja np tez jestem ekto szybka przemiana materii i problemy z łapaniem masy ale 3500kcla na dzień wystarcza żeby rosnąc;]

Odpowiedź z Cytatem
  (#9) stare
Kasia nieaktywny
Stary wyjadacz
Kasia jest na dobrej drodze

Kasia's Avatar

Zdjęcia: 5
Branża: Wizaż
2009.03.01, 09:39

Cytat:
trudno cokolwiek Ci poradzić niestety. napisz ile masz lat, będzie to wyznacznik do wszelkich porad.

Odpowiedź z Cytatem
  (#10) stare
ewek. nieaktywny
Pierwsze kroki
ewek. jest na dobrej drodze

2009.04.26, 21:25

ktoś głupoty gada z tym żeby fast foody jeść. unikaj słodyczy i fast foodów, bo tylko zmniejszą ci apetyt. mam ten sam problem co ty i staram się poprostu jeść jak najczęsciej, ale lekkostrawne rzeczy: dużo owoców, jogurty, kanapki z sałatą, jajkiem itp.

Odpowiedź z Cytatem
  (#11) stare
Bosska nieaktywny
Wie o co chodzi
Bosska jest na dobrej drodze

2009.04.30, 20:31

hey
ja też mam problem z przytyciem . nie wiem od czego to jest,ale mam tylko 80 cm w biodrach ;( (w najszerszym miejscu ! ) mam też chude uda i 60 cm w talii (chociaż tej talii wcalej takeij jakiejś nie posiadam ;p) próbuję jak najwiecej jeść i wgl. i nic ;( mam 167 i waze 43/44 kg ;/ . trochę mi się to niepodoba . może to jest z wiekiem,pierwsza mmiesiaczke małam 4 miesiace temu . pomózcie mi bo niwiem co mam robic

Odpowiedź z Cytatem
  (#12) stare
martynika nieaktywny
Blondyna;D
martynika jest na dobrej drodze

martynika's Avatar

2009.04.30, 20:42

Cytat:
Napisał Bosska Zobacz post
hey
ja też mam problem z przytyciem . nie wiem od czego to jest,ale mam tylko 80 cm w biodrach ;( (w najszerszym miejscu ! ) mam też chude uda i 60 cm w talii (chociaż tej talii wcalej takeij jakiejś nie posiadam ;p) próbuję jak najwiecej jeść i wgl. i nic ;( mam 167 i waze 43/44 kg ;/ . trochę mi się to niepodoba . może to jest z wiekiem,pierwsza mmiesiaczke małam 4 miesiace temu . pomózcie mi bo niwiem co mam robic
nie ma potrzeby zebys przytyła

Na razie się wspinam ale widoki są ekstra

Odpowiedź z Cytatem
  (#13) stare
Bosska nieaktywny
Wie o co chodzi
Bosska jest na dobrej drodze

2009.04.30, 22:21

ale ja chcę przytyć w biodrach ;/ bo jest taka potrzeba !

Odpowiedź z Cytatem
  (#14) stare
Shiral nieaktywny
Pierwsze kroki
Shiral jest na dobrej drodze

2009.05.02, 21:44

Bosska nie zachowuj się jak rozkapryszone dziecko.
Nie da się przytyć miejscowo tak samo schudnąć. Jak już tak bardzo chcesz przytyć to weź pod uwagę to że i talia Ci się zwiększy a wtedy Twoją profesją nie będzie : modelka tylko:fotomodelka/hostessa.

Odpowiedź z Cytatem
  (#15) stare
nojtek nieaktywny
Pierwsze kroki
nojtek jest na dobrej drodze

Branża: Model
2009.07.09, 18:09

Cytat:
Napisał Rassta Zobacz post
dobrze jest uzupełniać dietę odpowiednim gainerem bo on dostarcz dobrej jakości białka węglowodany i witaminy (ale to raczej jak ktoś chce mięśnie )dobrze na masę wchodzi ryz z kurczakiem ;]ja np tez jestem ekto szybka przemiana materii i problemy z łapaniem masy ale 3500kcla na dzień wystarcza żeby rosnąc;]
Ok fajnie pięknie, ja się zgadzam, ale to co napisał rasta moze się tyczyć facetów z ekto budową. Dieta bogata w białka i węglowodany służy szybkiemu przyrostowi masy mięśniowej, i o ile autorka wątku nie chce być body-builderką, to dieta nie dla niej zgadzam się co do 3,5 tys kalori. Normalna zbilansowana dieta dla dorosłego człowieka oparta jest na 2 tysiącach, więc powinno to pomuc, ale niekażdemu chce się liczyć czy ma zjeść jedną pszenną bułkę czy 2 kromki razowego Sugeruje jeść dużo jajek(tak tak! Pudzian je ~60 w tygodniu.) Ponieważ jajka są naturalną bombą aminokwasów, posiadają wszystkie aminokwasy które występują w przyrodzie(21 bodajżę, ale nie jestem pewien). Do tego ryżyk, kurczaczek, najlepiej gotowany, ale smażony też może być(odłoży Ci się w boczki ) i tyle. Można też pobudzić organizm idąc na siłownie i przyjmująć trening budujący masę(automatycznie wzrosnie łaknienie ).

A jak nie to metanabol i dekadurabolin ;p (oczywiście żartuje )

"(...)Nie ma niemożliwych rzeczy, jest tylko brak ambicji (...)"

Odpowiedź z Cytatem
  (#16) stare
amii nieaktywny
Pierwsze kroki
amii jest na dobrej drodze

amii's Avatar

2009.10.06, 14:51

Oczywiście w Twoim przypadku powinnaś spożywać produkty zbożowe, chude mięsa, ryby, jaja, nabiał.
Myślę że abyś mogła przytyć musi to być ok.1700-2000 kcal oczywiscie zwiekszajac stopniowo zapotrzebowanie. Powinnas spozywac 5 posilkow dziennie. Duzo zalezy tez od Twojego trybu zycia jesli trenujesz 5 razy w tyg to powinnas ograniczyc nieco aktywnosc fizyczna.

Pomocne w odchudzaniu są filtry do wody, ciekawy i oryginalny prezent to alkomat.

Odpowiedź z Cytatem
  (#17) stare
agaa021 nieaktywny
Pierwsze kroki
agaa021 jest na dobrej drodze

2010.02.26, 16:09

Ja również mam taki problem warze ok 50 kg mam 1,69 wzrostu i 85 w biodrach,ale za to mam duże piersi.Moja sylwetka nie jest proporcjonalna.Chciałabym przytyć w biodrach i na pośladkach.Czy to możliwe i jakie sa sposoby na to ?

Odpowiedź z Cytatem
  (#18) stare
agaa021 nieaktywny
Pierwsze kroki
agaa021 jest na dobrej drodze

2010.02.26, 16:22

a jednak mam 83 cm w pasie

Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd