Serwis dla modelek :: FotoModeling.pl  

Modeling i fotomodeling Rozmowy na tematy związane z modelingiem

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
  (#1) stare
oleńka nieaktywny
Pierwsze kroki
oleńka jest na dobrej drodze

Branża: Inna
Question Pytania - 2006.01.08, 10:32

Mam do Was kilka pytań związanych z modelingiem. Mam nadzieję, że bedziecie umiały mi pomóc. A wiec:
1. Jak prawidłowo się zmierzyć? A mianowicie, mam taki problem:
Jak zmierzyć biodra? Czy zmierzyć na wysokości kości biodrowych czy niżej? , w najszerszy miejscu?
Na jakiej wysokości mierzy się talie?
Na jakiej wysokości mierzy się biust?
Jaki wzrost podawać do agencji? Byl taki temat a prop po wzrostu, że o róznych porach dnia jest inny. Wiec którą wartośc wzrostu podać? Tę najwyższa? Czy tę niższa?
2. Jak dokładnie wygląda praca modelek/fotomodelek pracujących w agencjach?
3.I na koniec takie glupie pytanie... Czy w pracy modelek/fotomodelek przydają się jakieś extra zdolności? <np. gibkośc>

Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi,
pozdrawiam Wszystkich

Odpowiedź z Cytatem
  (#2) stare
jimena nieaktywny
Stary wyjadacz
jimena jest na dobrej drodze

jimena's Avatar

Zdjęcia: 3
Branża: Modelka
2006.01.08, 12:53

Cytat:
Napisał oleńka
Mam do Was kilka pytań związanych z modelingiem. Mam nadzieję, że bedziecie umiały mi pomóc. A wiec:
1. Jak prawidłowo się zmierzyć? A mianowicie, mam taki problem:
Jak zmierzyć biodra? Czy zmierzyć na wysokości kości biodrowych czy niżej? , w najszerszy miejscu?
Na jakiej wysokości mierzy się talie?
Na jakiej wysokości mierzy się biust?
Jaki wzrost podawać do agencji? Byl taki temat a prop po wzrostu, że o róznych porach dnia jest inny. Wiec którą wartośc wzrostu podać? Tę najwyższa? Czy tę niższa?
2. Jak dokładnie wygląda praca modelek/fotomodelek pracujących w agencjach?
3.I na koniec takie glupie pytanie... Czy w pracy modelek/fotomodelek przydają się jakieś extra zdolności? <np. gibkośc>

Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi,
pozdrawiam Wszystkich

biodra mierzy się w najszerszym miescu- przynajmniej zawsze ja tak bylam mierzona. Talię w miejscu największego wcięcia, biust też tam gdzie masz go najwiecej (nie wiem jak inaczej Ci to powiedzieć by było po polsku zrozumiale), podaj najwyższą wartość wzrostu ale co to znaczy że w różnych porach jest inny? Wzrost jest stały, przecież w zależności od pory nie wzrastasz ani nie kurczysz się na przemian
jak wyglada praca modelki w agencjach? sa rozne agencje dzialajace na roznych zasadach i ciezko jednoznacznie odpowiedziec

[email address]

Odpowiedź z Cytatem
  (#3) stare
oleńka nieaktywny
Pierwsze kroki
oleńka jest na dobrej drodze

Branża: Inna
2006.01.08, 13:16

Cytat:
Napisał jimena
...ale co to znaczy że w różnych porach jest inny? Wzrost jest stały, przecież w zależności od pory nie wzrastasz ani nie kurczysz się na przemian
http://www.fotomodeling.pl/forum/sho...light=ro%B6nie

Odpowiedź z Cytatem
  (#4) stare
jimena nieaktywny
Stary wyjadacz
jimena jest na dobrej drodze

jimena's Avatar

Zdjęcia: 3
2006.01.08, 14:44

a faktycznie nawet sama udzielalam sie w tamtym watku w agencji nalezy podac ta wyzsza wartosc- bo to ona oznacza ile mierzysz. jesli-ze tak brzydko powiem- kurczymy sie to pod wplywem ciezaru na jaki narazony jest kregoslup- tak jak tam pisze. Wiec tak naprawde mierzysz tyle ile wynosi wieksza wartosc

[email address]

Odpowiedź z Cytatem
  (#5) stare
Blondive nieaktywny
Stary wyjadacz
Blondive jest na dobrej drodze

Blondive's Avatar

Zdjęcia: 4
2006.01.08, 16:54

Ja może powiem tak, że większość odpowiedzi została udzielona poprawnie. Jednak jestem za podaniem tego mniejszego wzrostu, bo jest on aktywny tylko na początku dnia. Poza tym lepiej podać mniej, niż podać więcej i niespodziewanie po wyjściu prawdy dostać kopa od agencji.
Było coś też o gibkości. Modelka/fotomodelka nie musi być supergibka bo gibkość to dodatek, jedyne co to musi umieć robić po prostu ciekawie pozować. Ja tam np. szpagatów itp. nie potrafie a jakoś dobrze mi bez tego, mam inny talent który może się tu przydać- taniec. Dlatego też dobrze mieć to coś za rękawem ale nie jest to konieczne.
Tak mi się wydaje...

Odpowiedź z Cytatem
  (#6) stare
bartus nieaktywny
Wie o co chodzi
bartus jest na dobrej drodze

bartus's Avatar

Branża: Fotografia
2006.01.10, 18:03

Cytat:
Napisał jimena
a faktycznie nawet sama udzielalam sie w tamtym watku w agencji nalezy podac ta wyzsza wartosc- bo to ona oznacza ile mierzysz. jesli-ze tak brzydko powiem- kurczymy sie to pod wplywem ciezaru na jaki narazony jest kregoslup- tak jak tam pisze. Wiec tak naprawde mierzysz tyle ile wynosi wieksza wartosc
mierzysz tyle ile wynosi wartość mniejsza
bo ważny jest twój wzrost a nie chwilowy wyciągnięty wymiar spowodowany rozluźnieniem stawów.
poza tym nie jest to znacząca różnica wiec świata nie zwojujecie

Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania