Serwis dla modelek :: FotoModeling.pl  

Modeling i fotomodeling Rozmowy na tematy związane z modelingiem

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
  (#1) stare
anetol nieaktywny
Pierwsze kroki
anetol jest na dobrej drodze

Branża: Inna
Pytania;) - 2008.08.10, 20:14

Witam wszystkie Fotomodelki oraz Modelki Aktualnie modelką nie jestem, ale coraz poważniej myślę o wstąpieniu do Waszego grona Jakoś ostatnio zaczęło mnie to wszystko kręcić i zastanawiam się czy nie rozpocząć jakiejś "kariery";D Nie no żartuję z tą karierą, po prostu chciałabym spróbować. Nie wiem czy się nadaję, ale myślę, że ani nie mnie, ani nie Wam to oceniać. Po prostu mam kilka pytań. Bardzo proszę o odpowiedź początkujące jak i bardziej doświadczone modelki i fotomodelki.

1. Czy dużo czasu zajmuje ta praca (sesje, pokazy i takie tam sprawy)?
2. Czy dostajecie za to jakieś pieniądze? To znaczy czy płacą Wam właśnie np. za sesje zdjęciowe.
3. Jaka jest atmosfera podczas sesji zdjęciowych? Luźna, czy to bardziej stresujące zajęcie?

Bardzo serdecznie proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

Odpowiedź z Cytatem
  (#2) stare
annnn nieaktywny
Stary wyjadacz
annnn jest na dobrej drodze

annnn's Avatar

Branża: Modelka
2008.08.10, 20:17

ja nic nie zarabiam, sesje malo czasu mi zajmuja bo np 5 godzin raz na dwa miesiace, ale jest super atmosfera i swietna zabawa

what if pms is a myth and I am just a bitch?

Odpowiedź z Cytatem
  (#3) stare
ckin2u nieaktywny
Pierwsze kroki
ckin2u jest na dobrej drodze

2008.09.29, 19:31

pokazy zwykle całymi dniami, nudne przymiarki itp., sesje to zalezy od fotografa i od tego jakie to maja byc zdjecia, takie zwykle to krotko nawet 2godziny a takie stylizowane caly dzien, za sesje (testy) nie placą a wrecz odejmuja (robia taki dlug i jak cos zarobisz to go splacasz), a za pokazy placa ok 300zl za dzien we wloszech ok 500 euro, a atmosfera to zalezy jak Ci sie trafi jakas makijażystka zołza tak jak mi to nie jest przyjemnie a jak zdjecia sa bardziej naturalne to milo wszystko co napisalam dotyczy mnie, takze nie sugeruj sie tym tak do konca bo kazdy moze miec innaczej

ckin2U

Odpowiedź z Cytatem
  (#4) stare
clover :) nieaktywny
I'm No Angel..!
clover :) jest na dobrej drodze

clover :)'s Avatar

2008.09.29, 19:53

zależy co rozumieć przez słowo "modelka"..dziewczynę,która bierze udział w szkolnym pokazie mody czy taką,która chodzi po światowych wybiegach?

Myślę,że ile osób tyle będzie wersji...Jeśli chodzi o zarobki to są one skrajnie różne..od zera (pozowanie w zamian za zdjęcia) do tysięcy. To samo z pokazami...zależy na jakim poziomie jest Twoja kariera. Co do atmosfery,ja miałam takie szczęście,że zdjęciom zawsze towarzyszyła życzliwość,ale pewnie też różnie bywa, zależy na kogo się trafi..Czas sesji również bardzo różnie, czasami miałam zdjęcia ok 3h a czasami od rana do późnego wieczora..

Jednak jeśli masz tylko predyspozycje i ciekawi Cię ten zawód to myślę,że warto...bo nawet kilkunastogodzinna sesja jest w stanie dać Ci tyle satysfakcji ,że zmęczenie nie będzie dokuczliwe
Pozdrawiam i życzę powodzenia ;]

Odpowiedź z Cytatem
  (#5) stare
karolajna
Guest

2008.09.29, 19:59

najpierw odpowiedz sama sobie (jak mowi Clover) co rozumiesz przez slowo modelka? i co chcesz osiagnac..

Odpowiedź z Cytatem
  (#6) stare
Diiankaaxd nieaktywny
Wie o co chodzi
Diiankaaxd jest na dobrej drodze

Diiankaaxd's Avatar

2008.12.02, 21:29

Co do atmosfery, najważniejsza jest ekipa. Jeśli fryzjer, fotorgraf, makijażystka itp. są okej to wszytsko będzie super. Gorzej jak trafisz na jakieś przemądrzałe babska. Powodzenia

Życie jest jak pudełko czekoladek.
Nigdy nie wiesz co jst w środku.

Odpowiedź z Cytatem
  (#7) stare
CZEKoladowa nieaktywny
Pierwsze kroki
CZEKoladowa jest na dobrej drodze

Branża: Inna
2008.12.13, 18:31

Cześć wam wszystkim.. Mam na imie Weronika ;D właśnie zalogowałam sie na tą strone .. i mam pytanie.. Chce być modelką .. i nie wiem kompletnie co mam robic.. pierwszym moim krokiem byla sesja zdjęciowa z ktorej wpełni jestem zadowolona. Ale nie wiem co dalej.. wiem wiem.. samodzielnosc na pierwszym miejscu ale wole gdy kto mi doradzi.. czasem lepiej zapytaći poprosic o pomoc ;-)

Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania