| Strona domowa | Forum dyskusyjne | Katalog branżowy | Galeria zdjęć | Blogi |
![]() | |||||
| |||||
![]() |
| | LinkBack (6) | Narzędzia wątku | Wygląd |
(#1)
|
| Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Agencja Beauty People powstała całkiem niedawno i na początku wydawała się całkiem profesjonalnym i dobrze rokującym przedsięwzięciem – przyzwoita strona internetowa, ogłoszenia w Internecie o organizowanych castingach, brak złej przeszłości. Jako, że właściciel lub przedstawiciele Beauty People rozpoczęli bardzo intensywną „nagonkę” na portalach typu MaxModels, rozsyłając masowo zaproszenia do publikujących tam profile modelek, dość szybko zaczęły się pojawiać pytania dotyczące działania agencji, ilości zleceń, traktowania dziewczyn itp. Początkowo były to informacje rozpowszechnianie typową „pocztą pantoflową” aż w końcu trafiły na fora. O ile wiem, pierwsze zapytanie o działalność agencji Beauty People zostało zadane na Forum Promodels w tym wątku: http://www.forum.promodels.pl/modeli...ty-people.html Typowe pytanie, jakich znajdziecie mnóstwo na naszych forach. Chwilę później pojawił się podobny temat w innych serwisach, także u nas: http://www.fotomodeling.pl/forum/opi...ty-people.html Na początku, dyskusja na Forum Promodels nie zwiastowała niczego złego aż pojawił się pierwszy niepokojący post: Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i w końcu pojawiło się trudne pytanie do jednej z „rzekomych modelek Beauty People: Cytat:
Cytat:
No, ale dość tego wstępu, wkrótce pojawiła się wreszcie pierwsza konkretna opinia od dziewczyny, która na prawdę była na spotkaniu i postanowiła się podzielić swoimi spostrzeżeniami: Cytat:
Cytat:
Kolejnym tematem w tej żenującej dyskusji pomiędzy „dziwnie do siebie podobnymi modelkami Beauty People” było pojawienie się linków do zdjęć, które są wykonywane w agencji w ramach płatnego portfolio. Tak się składa, że zdjęcia te natychmiast zniknęły ze strony Beauty People a linki zaczęły prowadzić do zupełnie innych profili. Ja czuję się szczęśliwy bo miałem nieprzyjemność zobaczyć te „dzieła” przed wykasowaniem i muszę powiedzieć, że... no dobra nie powiem, ale pewnie można się domyślić co miałem na myśli. Chwilę później post Baldiego (właściciela Forum Promodels) wyjaśnił temat „rzekomych modelek Beauty People”, które jak się okazało pisały z tej samej grupy adresów IP pochodząc (teoretycznie) z różnych zakątków Polski. I to tyle tematu Forum Promodels. Teraz przejdźmy do tego, co się działo na naszym forum. Wątek, który wymieniłem na początku nieco się w międzyczasie rozwinął ale jakoś dziwnie podobnie do wypowiedzi „rzekomych modelek” z Forum Promodels. Wszystko się zaczęło po tym, jak podałem linka do żenującego zachowania właściciela agencji Beauty People na Forum Promodels i wyraziłem swoja opinię na ten temat. Proponuję dokładnie przeczytać ten wątek: http://www.fotomodeling.pl/forum/opi...ty-people.html A teraz moje wnioski z tego wątku jako administratora i właściciela tego serwisu. Jak wiecie, właściciele for muszą się zabezpieczać przed spamem, fałszywymi osobowościami i oszustwami na forum. Oczywiście Forum FotoModeling.pl posiada dość wyrafinowane zabezpieczenia i mechanizmy sprawdzające z których wynika (uwaga), że wszystkie osoby wypowiadające się dziwnie pozytywnie o Beauty People to... ta sama osoba a przynajmniej ten sam komputer! Co oczywiste te same mechanizmy wykazały, że osoby te korzystają z tego samego komputera co właściciel Beauty People!!! Z dużą dozą prawdopodobieństwa a w zasadzie pewności jestem w stanie stwierdzić, że jest to JEDNA osoba, która jest WŁAŚCICIELEM agencji Beauty People. Czy jest to oszustwo czy nie – pozostawiam Waszej opinii. Jest to na pewno złamanie regulaminu dlatego wszystkie te osoby zostaną zbanowane permanentnie poza oficjalnym kontem agencji Beauty People – mam nadzieję, że właściciel będzie na tyle kulturalnym człowiekiem, że ustosunkuje się na poziomie do postawionych zarzutów. A więc, kilka z tych kont to:
Cytat:
Przyszła pora na małe podsumowanie tego artykułu, który powstał wbrew pozorom nie z chęci zemsty na agencji Beauty People czy jej właścicielu, bo osobiście go nie znam i gdyby nie jego żenujące zachowanie na pewno nawet bym na to nie zwrócił uwagi. Artykuł powstał ku przestrodze dla Was i dla innych nowo powstających agencji, które uważają, że rynek można zawojować oszustwem i traktowaniem ludzi jak skończonych debili zupełnie pozbawionych mózgu. Wnioski oczywiście możecie wyciągnąć sami... I je wyciągnijcie! Jak wiecie, misją tego forum jest edukowanie i pomaganie Wam... Bardzo chciałem zamieścić linki do odpowiednich profili modelek Beauty People i tych samych modelek z agencji LOOK ale niestety strona agencji Beauty People przestała działać. Domyślcie się sami dlaczego... A więc tylko linki do profili „naszych” forumowiczek na stronie LOOK: Oto Urszulaa w wersji oryginalnej: http://www.lookmodelagency.com/details.asp?gid=&spid=138&subid=3874&from=&modelid =135920&curpage=2 A oto „nasza” Agusia69 i jej amerykański profil: http://www.lookmodelagency.com/details.asp?gid=&spid=138&subid=3874&from=&modelid =301765&curpage=7 Ja dodam tylko, że nie jest to jeszcze koniec historii – ciąg dalszy nastąpi... A że się okazało, iż zdecydowana większość modelek i modeli w katalogu Beauty People pochodzi z USA i nie wie nic o współpracy z Beauty People podsumuję to po angielsku: „STAY TUNED”... | ||||||||
| | |
(#2)
|
(#3)
|
| Pierwsze kroki ![]() ![]() Postów: 6 Branża: Fotografia Rejestracja: 02.2007 Skąd: Warszawa Wiek: 36 |
2010.01.21, 23:04
Witam Robercie ![]() pozwoliłem sobie zamieścić linka do Twojego artykułu http://www.polska-moda.pl/beauty-peo...ria-t2978.html mam nadzieję że nie masz nic przeciwko temu Pozdrowienia Stefers |
| | |
(#4)
|
(#5)
|
(#6)
|
(#7)
|
(#8)
|
(#9)
|
(#10)
|
(#11)
|
(#12)
|
| Pierwsze kroki ![]() ![]() Postów: 1 Branża: Inna Rejestracja: 02.2010 | Moja koleżanka też miała z ta agencją doczynienia ... Przybyła na umówiony casting. Miała się z owym właścicielem skontaktować w sprawie sesji płatnej w nastepnym tygodniu, parę dni wcześniej miała go uprzedzić telefonicznie. O dziwo sam do niej zadzwonił i to z prywatnej rzekomo komórki. Dość dziwne było to, że sesję wyznaczył na godzinę 21. Jak się go zapytała do której ma to trwać odparł, że do 22.30 i po chwili dodał, że właściciel salonu fryzjerskiego wybrał ją do promowania swojego studia (ciekawe po czuich zdjęciach). Wydało się to dość podejrzane, wymysliłyśmy, żeby maila napisać do niego, żeby bardziej nam to przytoczył i czemu tylko 1,5h jest przeznaczone na sesję za którą płacę i jeszcze w tej godz ma być kolejna ??? Odparł, że źle usłyszała i że ma się to odbyć od 21 do nie wiadomo której i że odbierze ją z ustalonego wcześniej miejsca np dworca i zabierze (TU podkreślił) swoim autem na zakupy. Jedno słowo nasuwa mi się na myśl ... Oczywiście uznałyśmy, że coś tu nie gra i to poważnie. Co o tym sądzicie ? Miał ktoś coś takiego ? W ogóle jak u Was przebiegał casting z jego udziałem w mierzeniu przyszłej modelki ? Z tego co mi koleżanka mówiła to jestem zszokowana ;/ |
| | |
(#13)
|
(#14)
|
| Pierwsze kroki ![]() ![]() Postów: 2 Branża: Hostessa Rejestracja: 06.2009 Wiek: 21 |
2010.02.08, 16:26
Może to głupio zabrzmieć, ale ja dla bezpieczeństwa pojechałam tam z mamą Na początku pan Piotr zrobił mi zdjęcia w stroju kąpielowym a później pojechaliśmy jego autem do sklepu po ciuchy na sesję. Przyjechała pani wizażystka, później zdjęcia. Generalnie nie odczułam, żeby to była jakaś profesjonalna sesja, teraz wiem, że mnie oszukano. I na nic podpisana umowa, skoro agencji już nie ma i nawet nie można się z nimi skontaktować :/ |
| | |
(#15)
|
| Banned ![]() ![]() Postów: 1 Branża: Modelka Rejestracja: 02.2010 Wiek: 20 |
2010.02.12, 01:36
Jedna usłyszała że ma jechać na zakupy i się wystraszyła bo ma jakieś skojarzenia. Druga pojechała i okazało się że po ubrania na sesje (bo przecież na golasa nikt zdjęć nie będzie robił). Trzecia myśli że jak zrobi sobie portfolio to musi dostać prace bo jak nie to od razu oszustwo. A jak zrobicie kurs na prawo jazdy i oblejecie egzamin to mówicie że szkoła nauki jazdy was oszukała bo egzaminu nie zdałyście? Żeby podejść do egzaminu musisz mieć kurs, żeby szukać pracy w modelingu musisz mieć portfolio. Zlecasz wykonanie zdjęć, płacisz za nie, dostajesz je w garść i biegasz z nim po agencjach. Nasuwa się pytanie: Czy wy wiecie w ogóle jak funkcjonuje ta branża? Z tego co wiem to właściciel agencji robi teraz niezłą kasę na odszkodowaniach za poniesione straty. Użytkownik pisze na forum pomówienia i obelgi na agencje, agencja przez to ponosi straty finansowe gdyż traci dobre imię, administratorzy forum mają wytaczane sprawy cywilne i odszkodowania są zasądzane. |
| | |
(#16)
|
| Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2010.02.12, 16:33
Konta WiolaZ i adelka23678 zostały zbanowane za złamanie regulaminu - zakładanie wielu kont. Wnioski co do "domniemanego" właściciela tych kont nasuwają się same... Dla tych, którzy albo nie mają ochoty czytać tematu od początku albo mają poważne problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu przypominam, że agencja Beauty People nie została pomówiona a zostały wykazane ewidentne metody działania: - kradzież cudzych zdjęć z innej agencji i publikowanie ich na swojej stronie pod zmienionymi danymi osobowymi jako reprezentowanych modelek w celu wprowadzenia ludzi w błąd - złamanie prawa i zasad etyki zawodowej poprzez upublicznienie prywatnych danych modelki na publicznym forum - zakładanie wielu fikcyjnych kont na forum w celu wyrażania pozytywnych opinii na temat agencji Beauty People - kopiowanie autorskich tekstów ze stron innych agencji i zamieszczanie ich na swojej stronie Na wszystkie te działania, które delikatnie mówiąc są nieuczciwe, zostały przedstawione konkretne i oczywiste dowody. Tyle na ten temat. A co do wypłacania jakiegokolwiek odszkodowania lub toczącej się sprawy sądowej przeciwko mnie - nie ma żadnej sprawy w sądzie i nie zostało zasądzone żadne odszkodowanie. W tym temacie napiszę więcej już wkrótce... |
| | |
(#17)
|
| ..PRO.. ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 193 Branża: Modelka Rejestracja: 05.2008 Skąd: Warszawa Wiek: 20 |
2010.02.14, 22:49
o prosze ...a co ja tu znalazlam www.imgmodels.pl czyzby to nowa wersja BP?? A moze wersja dla niekumatych <lol2> ?? czyżby logo nie przypominało Wam logo agencji imgmodels.com???...hmm...i nawet te same "Polskie" gwiazdy modelingu sciągnięte ze strony zagranicznej agencji...?hmm..daje do myslenia... |
| | |
(#18)
|
(#19)
|
2010.02.14, 22:57
Przed chwilą właśnie patrzyłem też na tę stronę - mały donosik od życzliwych... Teraz widzę, że strona jest już wyłączona, być może po publikacji na forum promodels: http://www.forum.promodels.pl/modeli...tml#post176491 Mogę potwierdzić, że ten sam design strony, logo baaaaaaaardzo podobne do IMG Models z NY, znowu te same zdjecia skradzione ze strony LOOK Models z SF... Żenada... Tylko adres siedziby inny... Brawo! http://74.125.77.132/search?q=cache:...&ct=clnk&gl=pl |
| | |
(#20)
|
2010.02.15, 21:20
No i dzisiejszy dzień przyniósł nowe ciekawostki w tym temacie, tym razem znowu na Forum Promodels. Otóż, pojawiła się bardzo interesująca wypowiedź "nowej użytkowniczki" o nicku Tavola, która napisała, że zdjęcia w agencji Beauty People robił jej fotograf Robert Kobyliński (czyli ja) Buahahahahahahahahahhahaha! Nawet nie wiem, czy śmiać się, czy płakać - po prostu pomysł roku!!! ![]() A kawałek dalej pojawił się jeszcze śmieszniejszy post kolejnej "nowej użytkowniczki" o nicku Venezzia, która wymyśliła, że.... moja dawna agencja oraz Beauty People czy wspomniany wyżej IMG (w wersji polskiej, klon Beauty People) są tworzone po to, aby robić młodzieży wodę z mózgu Czyli wyszło, że to za Beauty People, klonem Img stoję ja i Baldi (admin Forum Promodels) i że to wszystko jest nasza intryga nakierowana na robienie przekrętów! I jak widać dzisiejsza aktywność na forach jest utrzymana w klimatach włoskich - nicki Venezzia i Tavola, może następny będzie Pizza albo Lasagne? Czyżby na obiad było spaghetti? ![]() Powiem szczerze, takiego steku bredni i wymysłów chorej wyobraźni (absolutnie nie będę sugerował czyjej) dawno nie widziałem... Na prawdę podziwiam talent i nadal nie mogę się przestać śmiać... Aż szkoda, że te debilne wypowiedzi zostały już usunięte przez Baldiego - nota bane za konta-widma czyli ulubioną praktykę w tym temacie. |
| | |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.fotomodeling.pl/forum/opinie-agencjach/9913-beauty-people-krotka-historia.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| Beauty People - żałosny ciąg dalszy historii - Strona 2 - Forum Promodels | This thread | Refback | 2010.03.06 21:12 | |
| maxmodels.pl modelki, modele, fotograficy, wizażyści, fryzjerzy i styliści | This thread | Refback | 2010.03.03 23:32 | |
| Beauty People - Forum Promodels | This thread | Refback | 2010.02.01 19:44 | |
| Beauty People - Strona 7 - Forum Promodels | This thread | Refback | 2010.01.22 20:14 | |
| Beauty People - krótka historia... • Polska moda - forum internetowe | This thread | Refback | 2010.01.21 23:05 | |
| Beauty People - żałosny ciąg dalszy historii - Forum Promodels | This thread | Pingback | 2010.01.21 20:53 | |