mam pytanie....jaka szkołę lub kurs powinno sie ukończyc żeby zostac stylistka??? to bardzo wazne i prosze o pomoc. Z góry dzieki :)
mam pytanie....jaka szkołę lub kurs powinno sie ukończyc żeby zostac stylistka??? to bardzo wazne i prosze o pomoc. Z góry dzieki :)
Myślę,że jak dobrze poszukasz w internecie to znajdziesz.
Ale zdaje mi się,że jakieś podstawy plastyczne chyba trzeba mieć =)
Poszperaj trochę i znajdziesz jakieś szkoły czy studia xD
Dzisiaj na VIVI'e leciało o szkole o tym kierunku,wiec jeśli zobaczysz bedziesz wiedziala, i mysle tak samo jak NEKARA,ze jak wpiszesz w google wyskoczy Ci mnostwo stron:) i bedziesz miala odpowiedz
Jeśli na prawdę znasz się na tym, to myślę, że żaden "papierek" nie będzie konieczny. Moja przyjaciółka jest jednocześnie moją stylistką. Nie kończyła kursu, a doskonale potrafi mnie ubrać. Teraz pomagam jej w rozwijaniu kariery. ;-)
Wystarczy skonczyc kurs policealny na stylistke lub taki kurs ''3 in 1''.
Moda,urod,stylizacja. Inwestycja około 2000 - 3000 tys za dobry kurs. Czas trwania od 6 do 24 miesiecy. Czym dłuzszy tym lepszy oczywiscie.
Poszukaj sobie na necie kursy stylizacji z certyfikatem.
Kursy za 600 czy 1000 zł to porazka i niczego cie nie naucza.
Powodzenia i pozdrawiam.
- mysle,ze ''papierek'' to zawsze lepiej miec niz nie:) - bez wzgledu na to jak ktos sie na tym ''zna''Zamieszczone przez MCMC
- nie wiem gdzie mieszkasz - ale moze zerknij na krakowskie SAPU
pozdr.K
Myślę, że ważna jest też praktyka. Jeżeli masz zmysł i dużo chęci to najlepiej zakręcić się koło jakiejś agencji, studia czy fotografa, gdzie mogłabyś na bieżąco realizować się, a także co ważne zbierać dokumentację do swojego folia.
ja muszę przyznać że szukałam w necie i nic nie znalazłam to czego szukałam wszedzie tylko wizazysci albo stylisci fryzur albo paznokci
jak ktos gdzies chodzil to niech napisze cos konkretnego
To żaden problem wymyśl stylizacja i poszukaj ucznia fotografii który Ci zrobi zjecie i tak dalej aż będziesz mieć portfolio a wtedy pójdzie jak z bicza czasnął.
właśnie to pomału robię nawet sama fotografuję gorzej że najpierw muszę dużo sie nastarać by zdobyć dokładnie ciuchy i dodatki ,a o to trudniej:neutral: jedfnak wciąż bym chciała jakis kurs czy studium stylizacji skończyć a naprawdę nic ciekawego nie znalazłam
hmm..to dziwne bo naprawde trochę tego jest - w krakowie jest szkola wizazu i stylizacji- artystyczna alternatywa, w warszawie(chyba?) jest szkola stylizacji moniki jaruzelskiej - tyle ze bardzo ciezko się dostać...
wpisz w google- szkoły stylizacji, stylizacja i wizaż, albo kursy stylizacji napewno coś się znajdzie...
:evil:
Jeśli ktoś jest z Krakowa to zapraszam do współpracy.
Sam szukam modelem i nawiązałem już współprace z wizażystkami :)
Wszystko na zasadzie w zamian za fotki :)
Ja zaczynam kurs w select.edu.pl...Wyczaiłam że oranizuja chyba jedyne spotknie ze stylistką Anna Miączyńska…a każdy kto się interesuje stylizacja wie że ta kobieta zęby zjadła na kreowaniu wizerunku do wielu filmów, magazynów mody i programów tv. Mam nadzieję, że będzie tak dobrze jak się spodziewam:))
jestem b. ciekawa
A kiedy będzie to spotkanie???? ja bym chętnie się na nie wybrała. Ania to bardzo znana twarz w stylizacji, napewno szkolenie z nią jest bardzo wartościowe. Proszę o więcej info!!
Macie jakieś pomysły na własną działalność gospodarczą?
Dużo szukałam i obecnie niestety jestem bezrobotna, ale w urzędzie pracy powiedzieli mi że mogę poszukać sobie firm oferujących kursy, a urząd mi to opłaci.
Zastanawiałam się nad kursami fryzjerskimi, szczególnie zwróciło moją uwagę beauty for you, gdzie mają szkolenia z przedłużania włosów.
Czy myślicie, że warto skorzystać?
Chyba teraz każda kobieta chce ładnie wyglądać i może miałabym szansę wreszcie mieć przyzwoite zajęcie :)