Na początek moża mała anonimowa ankieta... Ciekaw jestem, na jakim sprzęcie pracujecie? Ja od razu sie przyznaje, ze od wielu lat jestem canonierem co nie znaczy ze bede tepil nikoniarzy :D
Na początek moża mała anonimowa ankieta... Ciekaw jestem, na jakim sprzęcie pracujecie? Ja od razu sie przyznaje, ze od wielu lat jestem canonierem co nie znaczy ze bede tepil nikoniarzy :D
Bardzo groźny admin...
Odkąd zacząłem bawić się w fotografię jestem wierny Minolcie, która obecnie produkuje swój cyfrowy sprzęt pod logo Sony.
Jako że jest to stosunkowo młode "małżeństwo" system jest jeszcze ubogi w puszki. Myślę, że z czasem jednak namiesza trochę na rynku...
Only NIKON :)
Aktualnie D70s + kilka dobrych szkieł a w tym roku myślę o D300 lub za rok D400 ;)
Pozdrawiam i zapraszam - sesja w studio - woj. lubelskie !!!
www.fotoslowik.pl
Zamieszczone przez Kuklik12
ja od samego początku fotografuje na MINOLCIE. miałam już trzy aparaty z tej firmy i jeszcze ani razu sie nie zawiodłam teraz mam 7D i jestem jak najbardziej z niej zadowolona. mam do niej obiektywy z sony, oraz minolta.pracowałam na canonach i nikonach na dwoch sesjach, ale jednak wole swoją minolte:-)
no to ja jestem ten "pacyfista i odmieniec" ten no E-System
uwielbiam olympusy...
choć był długi okres czasu pracy na FUJI S3Pro
i krótkie spięcie z Nikonem D2xs
ale najpierw był E1 z drugą puszką E500 która bardzo sie sprzydała
teraz E3
pozdrawiam canonierów i chłopców nikonowców :)
Fotograficzny Portal Mody
Witam wszystkich,
Canon canon uber alles:)
Canon 40D, Canon Eos 5, 30, Canon 50/1,4, Tokina 28-70/2,8, Tokina 80-400/4,5-5,6, Metz 54 MZ 4 Digital, stopki, filtry Heliopana, Cokina, Metza, stojaki Velbon i Manfrotto i dziwne inne rzeczy
Zaraz będzie awantura który lepszy.
A kto robi średnim formatem?
Ja tam się kłócił nie będę, są Canonierzy, Nikonowcy i Ci pozostali:smoking:
Pentacon Six TL
Zamieszczone przez Bzyszek
Bzyszek dobry wybór z tym że niestety (dla mnie) ciut kosztowny.
Ja swojego czasu rozpatrywałem kupno D300 ale niestety, za duze koszta jeszcze jak dla mnie :P
Narazie męcze D50 i nie ma źle
Zamieszczone przez AGrEST!
Teraz myślę jakie szkło kupić ?
Nikkor 85mm f1,8D czy Tokina 50-135mm f2,8 ?
Chodzi mi o sesje ślubne plenerowe.
Mam już na wyposażeniu aktualnie Sigmę 24-70 f2.8 oraz Nikkora 50mm f,1.8 a także Nikkora 55-200 f4-5,6 ( ale to marne światło i plastik )
Dlatego chcę kupić jakiegoś fajnego zooma ;)
Pozdrawiam i zapraszam - sesja w studio - woj. lubelskie !!!
www.fotoslowik.pl
canon d30, d40 ( na mniej ważne tłuczenie)
na wazniejsze - pełna klatka 1Ds Mark III
w przypadku dobrej kasy Hasel ew.mamiya z przystawką
Nie znosze nikona zapewne dlatego ze przez kilka lat bylem z nim zwiazany, słąba ergonomia, fatalny serwis.
ps. a propo's mam jeszcze troche szmergla nikonowskiego łacznie z body d100 z gripem jak by ktos chciał
Lubię jak zaliczki na modeleczki komentują zaliczki na modelki :) zawsze to odrobinę sympatii ;)
Ja do posiadanego podobnego zestawu zastanawiałem się nad czymś z światłem 1,4 ale koszty są już dość konkretne.Zamieszczone przez Bzyszek
Poszukuje "nowych twarzy" z Lublina i okolic,
do współpracy przy sesjach komercyjnych i nie tylko.
Moja strona: http://www.fotograflublin.com/
Mój blog - moje najnowsze zdjęcia: http://maciejziegler.blogspot.com/
Formularz zgłoszeniowy dla chętnych do współpracy - http://www.modelka.fotograflublin.com/
Kontakt e-mail: [email protected]
Ja bym bral 50-150 f2.8 Tylko raczej sigme.
Nikkor 85 1.8 ma sporo wad np, nie wyostrzy z takiej odleglosci, żeby mieć samą twrz, trzeba cropować. Jest to szkło bardzo wolne i z mało pewnym focusem. Fakt faktem używałem go tylko do reportażu ale ok 15% obrazków było nieostrych.
średni format od czasu do czasu ale coraz mniej...
Fotograficzny Portal Mody
znaczy że chcesz oddać? napisz na pw co masz i w jakiej cenie może się skuszeZamieszczone przez awa
pudełko zapałek w środku materiał światłoczuły ;]
trochę nie łapie ostrości ale co tam..
Canon 20d
kit 18-55 3.5-5.6
50mm Canon 1.8
exakta 70-210 4-5.6
Lampa 430ex2
Niedługo dojdzie oświetlenie studyjne i druga lampa :]
zaryzykowalbym stwierdzenie: PENTAX - i reszta swiata... ;)Zamieszczone przez odyskorcz
Mialem rozne body: od Minolty, poprzez Nikona (legendarnego F4!), Olympusa, Sony i Canona na Pentaxie konczac. To moj 5 lub 6 model Pentaxa. I wiem, ze z tego systemu juz nie wyjde.
A zaczelo sie prozaicznie: kiedys, dawno, dawno temu wyczytalem, ze moj ulubiony (na owe czasy) fotografik - David Hamilton, uzywa Pentaxa. No i tak juz zostalo, choc moje 'preferencje estetyczne' nieco sie zmienily... ;)